Tilføjer Tak! Lige tilføjet: Produkter: Total: Subtotal: Gratis fragt. Shop videre Indkøbskurv

Det kan være svært at vide, hvad man skal kigge efter, når man leder efter et nyt ur. Netop derfor har vi hos Mermaid Stories valgt at lave en guide til  dameure, som kan hjælpe dig med at få overblik over en række vigtige kriterier. I guiden vil du få indsigt i hvilke materialer, som ure kan være lavet af, og derudfra kan du vælge lige præcis dét ur som passer bedst til dine behov! 

Roseguld Dameur af Mermaid Stories i rustfrit stål

 

Urets størrelse

Når du vælger et ur, er det essentielt, at du vælger ét, hvis størrelse passer til dit håndled. Afhængigt at hvor stort eller lille dit håndled er, vil et ur med stor eller lille urskive give helt forskelle udtryk - især når du kombinerer dit look med smykker. Den generelle holdning til størrelsen på urskiven er, at man altid skal kunne se et lille stykke af mesh- eller læderremmen på hver side af uret, når man ser på det ovenfra. På den måde sikres det, at man kan nyde urets design fra alle vinkler.

Traditionelt set har dameure været noget mindre end herrernes ure, men som så meget andet, så har dette ændret sig. I dag er det populært med dameure med store urskiver, og udover at det ser godt ud, så gør det det også nemmere hurtigt at se tiden, når du er på farten. Vi har derfor valgt, at alle Mermaid Stories' ure har en diameter på 37mm, som er den perfekte størrelse til langt de fleste håndled, og samtidig følger tidens trend.

 

Meshlænke eller læderrem?

Valget mellem  vores læderremme og meshlænker handler ikke blot om urets udseende men også om dets vægt. Vores læderremme føles så lette og bløde, at man næsten glemmer, at man har ur på, mens meshremmene vejer lidt mere, og derfor føles mere tydelige på håndleddet. Meshremmene er til gengæld meget velegnede til et mere feminint look, da uret vil ligne mere et smykke.

Om sommeren kan det være meget individuelt hvilken rem, der er mest behagelig at have på, men er din læderrem af god kvalitet og din meshrem af en lettere metaltype, så bør de begge kunne bruges året rundt.

Hos Mermaid Stories har vi valgt, at vores læderremme skal være lavet af vegetabilsk garvet læder, som er lækkert blødt allerede fra første dag, og der undgås brugen af krom i farvningsprocessen. En anden vigtig fordel er desuden, at læderets naturlige overflade har bedre mulighed for at ånde, så det ikke generer dig på selv varme dage, hvor sved er uundgåeligt. 

 

Urværk

Urværket er dér, hvor magien sker. Det er her selve tiden bliver defineret. Overordnet set er der to kategorier på markedet: quartz og mekanisk urværk. Manuelle og mekaniske urværker tilhører begge den mekaniske kategori, som udelukkende består af mekaniske dele, som for eksempel fjedre. 

På den anden side finder man quartz og auto-quartz, som er batteridrevne urværker, men også har nogle mekaniske dele. Quartz-værkerne kan bruges til at vise tid både analogt og digitalt og kan være følsomme overfor temperaturer under -15°C eller højere end 45°C. Disse skal helst heller ikke for tæt på magneter, da disse kan beskadige urværkerne - nogle gange uopretteligt. Udover disse foranstaltninger, skal du kun huske at få skiftet batteriet en gang imellem (som regel hvert 1-3 år). Dette er en service, som langt de fleste butikker, der forhandler ure, tilbyder. 

Hvis dit ur har en sekundviser, så er det nemt at se, om det har quartz eller mekanisk urværk. Viserens bevægelse vil være flydende og konstant ved de mekaniske, mens det vil have en stop-start bevægelse hos urene med quartz. 

Batteridrevne dameure med quartz-værker er praktiske, da du ikke skal bekymre dig om at skulle trække uret op eller nulstille det. Quartz-værkerne er som regel de mest nøjagtige til at vise tid på markedet, og det er en vigtig grund til, at Mermaid Stories har valgt netop dette urværk. Til at fremstille disse, samarbejder vi med det kendte, japanske brand Seiko. Seiko har årelang erfaring med produktion af disse urværker i meget høj kvalitet, hvilket sikrer, at du kan have dit produkt i mange år. 

 

Urkasse, urskive og visere

Selve urets ydre kasse kan være lavet af forskellige materialer - alt fra ædelmetaller som guld og platin til rustfrit stål. Hos Mermaid Stories er alle vores ure lavet af høj kvalitet rustfrit stål, og vores rosenguld- og guldfarvede ure er desuden forgyldt efter den såkaldte IP metode, som er særdeles hårdfør. 

Urets "baggrund" - urskiven - kan designes på et utal af måder! Til kvinder især, findes der utroligt mange forskellige forme, og mange er dekoreret med forskellige typer ædelsten, sten eller andet "bling-bling". For vores  Mermaid Stories ure har vi besluttet at kombinere den minimalistiske, skandinaviske stil med feminine detaljer. Hvis du kigger godt efter, vil du for eksempel kunne se, at urenes visere er diskret formet som bølger, og alle vores ure er desuden dekoreret med vores ikoniske havfrue på bagsiden. 

  

Safirglas eller mineralglas?

De fleste ure på markedet fås med enten plexiglas, mineralglas eller safirglas. Mens plexiglas bruges ofte til sports- og børneure, men også til nogle dyrere ure, så er langt de fleste ure udstyret med enten mineral- eller safirglas. 

Mineralglas er en meget udbredt type glas. Det består af hærdet glas, hvis holdbarhed og slidstyrke afhænger meget af produktionen, men det kan modstå mange stød afhængigt af dets modstandsevne. 

Safirglas er den type glas, som vi bruger her hos Mermaid Stories. Denne glastype er særlig god til at modstå ridser, da det er lavet af syntetiske safirer, hvilket gør glasset ekstremt hårdt og modstandsdygtigt. 

 

Vandtæthed

For at finde ud af, hvor tæt på vand du kan komme med dit ur, skal du se på vandtætheden af det. Dette er oftest beskrevet med enhederne ATM eller bar. Begge enheder ligger tæt op ad hinanden, da begge måler trykket fra atmosfæren, så én ATM svarer til én bar. Jo dybere du skal dykke i havet, jo højere ATM eller bar skal dit ur have. Vi råder dog altid til, at man kun dykker med ure, som er markeret som dykkerure, da disse egner sig specifikt til denne sport. 

Så hvad betyder de forskellige specifikationer egentlig for din hverdag?

3 ATM / bar - Disse ure bør ikke tages på i bad eller i regnvejr. De vil sandsynligvis være okay, hvis de får et enkelt sprøjt på sig en gang imellem, men den generelle anbefaling er, at man holder dem væk fra alt, der er vådt.

5 ATM / bar - Ure med vandtæthed på 5 ATM vil typisk klare den, hvis du tager det på i regnvejr - og faktisk også hvis du glemmer at tage det af, når du går i bad. Dog er uret kun lidt mere vandtæt end den forrige kategori, hvorfor det anbefales at tage det af, når du skal i kontakt med vand.

10 ATM / bar - Du kan roligt tage ud og svømme, snorkle eller på sejltur uden at bekymre dig om dit ur overlever. Bare du husker kun at blive nær havets overflade, og ikke dykker med uret på. 

20 ATM / bar - Disse ure er typisk lavet til snorkling og andre sportsgrene, men det kommer an på den specifikke model, om man kan dykke med dem.

30 ATM / bar og deropefter - Denne type ur klassificeres typisk som dykkerure eller specifikke sportsure. Det anbefales dog altid, at man undersøger den specifikke model for at være sikker på, at det kan overleve en dykkertur. 

Godt at vide: Du bør altid forvente en lidt lavere vandtæthed end angivet på uret - bare for en sikkerheds skyld. Test af ure foretages som regel under statisk tryk og med helt nye ure, så jo ændre dit ur bliver, jo større sandsynlighed er der for, at det kommer til at tage lidt vand ind. Forskellige miljøer giver også forskellige trykforhold, hvilket kan ændre urets modstand. Det samme gælder for brugen af sæbe eller andre kemikalier på uret. Du bør også huske, at så snart du har fået dit batteri skiftet, så kan vandtætheden være ændret, da der har været åbnet op til urets indre. 

 

Batterilevetid og udbytning

Hvert et til tre år vil dit quartzur trænge til at få udskiftet sit batteri. Det er vigtigt at få batteriet skiftet kort efter, at du opdager, at det ikke længere virker, for at undgå eventuelle skader. 

De fleste ur- og smykkebutikker tilbyder nem og hurtig udskiftning af de mest brugte batterityper. Nogle gange kan du endda se dem skifte batteriet med det samme, så du ikke behøver vente så længe på at få dit ur tilbage på håndleddet. Alle Mermaid Stories' ure har batterier, som kan udskiftes i de fleste ur- og smykkebutikker. 

 

Opbevaring og vedligeholdelse

For at sikre, at dit ur er smukt i længst tid muligt, så anbefaler vi, at du tager det af, når du sover. Ved at gøre det, sikrer du også, at din læder- eller meshrem ikke bliver så snavsede. ( Læs også: Guide til læderremme og hvordan du passer på dem.) Det bedste vil være hvis du kan opbevare dit ur i et smykkeskrin, eller den æske som uret kom i. 

Hos Mermaid Stories synes vi det er vigtigt hvordan uret kommer frem til dig. Vi elsker smuk  indpakning, og vi er stolte af at kunne levere en følelse af konfettiglæde lige til din dør! Vores ure kommer altid i en fin, pink æske - uanset om du bestiller til andre, eller giver dig selv en gave.

 


Hvis du har yderligere spørgsmål om vores ure, så er du meget velkommen til at sende os en mail på  hello@mermaid-stories.com. Vi er altid klar til at hjælpe, så tøv ikke med at skrive!